Felhasználása nem csak sütéshez, főzéshez, hanem kozmetikai célokra is lehetséges. Használd szappanhoz, krémekhez, kencékhez, testápolóhoz, kézkrémekhez, testvajakhoz, bármely test- és hajápoló készítményhez.
ADATOK:
INCI: Palm (Elaeis Guineensis) Oil
CAS: 8002-75-3
EINECS: 232-316-1
Olvadáspontja 39-42 C fok között van. Sütésnél az égés pontja kb. 235 C fok
FELHASZNÁLÁS:
A legnagyobb mennyiségben felhasznált növényi olaj a világon. Megtalálhatjuk és felhasználhatjuk többek között a testápolókban, szappanokban, samponokban, kézkrémekben, rúzsokban, csokoládéban, a legtöbb desszertben. Alkalmas főzéshez, sütéshez. Jelentős felhasználók a margarint előállító vállalatok és a kozmetikai ipar is. Kenőanyagok és biodízel is készül belőle.
ELŐÁLLÍTÁS: A pálmaolajat az olajpálma húsos gyümölcshéjából sajtolják. Az elkészült olajat dezodorálják, erős vákuumban, 235 °C feletti hőmérsékleten, gőzzel kezelik.
ÖSSZETEVŐI: palmitinsav-részleteket és oleinsav-részleteket, jelentősebb mennyiségű E-vitamint tartalmaz, de K-vitamint és béta-karotin is van benne. Vas, cink, kálium és nátrium, palmitinsav (42%), olajsav (41%), linolsav (10%), sztearinsav (5%), mirisztinsav (2%).
TÁROLÁS: Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 3700 Kj
Zsír 99,9 g
Telített zsírsav 52,8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav 37,8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav 9,3 g
Transzzsírok 0,03 g
Szénhidrát 0,0 g
amelyből cukrok 0,0 g
Fehérje 0,0 g
Só 0,0 g
SZÁRMAZÁS: A pálmaolajunk Malayziából származik.