Gyula, Békéscsaba és környékén a kiszállítás minden héten csütörtökön 16:30 után történik

Kérdése van? Hívjon minket! +36205949805

Tupperware Saláta Séf 3,9l

Tupperware Saláta Séf kompakt megoldás bármely leveles növény szárításához, tálalásához, frissentartásához vagy szállításához is. Használata gyors és egyszerű, nem törnek meg benne a saláta levelek. Szűrő betét kivehető és a tető lecserélésével hűtőszekrénybe frissen tudjuk tárolni a már megmosott levél zöldeket. Az új szűrőbetéttel és gyors, könnyű forgással a lehető legtöbb vizet szorítja ki.
Az edény alján lévő szilikonkorongnak köszönhetően nem csúszkál az edény a munkafelületen.
Könnyen tisztítható.
Pörgesd a salátát!

Részletek
Amíg nem birtokolsz egyet, csak egy újabb konyhai kacatnak tűnhet a salátacentrifuga. Magam sem gondoltam mekkora áldás, míg évekkel ezelőtt be nem szereztem egyet. Lássuk, miért is olyan jó, ha van!

Alapprobléma

A vizes leveket nem vonja be az olajos salátaöntet, következésképp teljesen meg kell szárítanunk a saláta zöldet:

Sok időbe telik viszont, mire a megmosott levelek lecsöpögnek és maguktól megszáradnak a szűrőben.
A konyhai papírtörlőn való szárítás működik, ám kész ráfizetés (sok papír elfogy, mire teljesen száraznak tudhatjuk a salátát), és nem éppen környezetbarát megoldás.
Mit tud a salátacentrifuga?

A praktikus kis szerkezet – amely egy tálból, egy szűrőből és egy tetőből áll – kétfunkciós:

1. a kivehető szűrőrészben először alaposan megmossuk a salátaleveleket,

2. majd a szűrőt a tálba téve, és a tetejét ráillesztve addig pörgetjük, míg az összes nedvesség távozik a levelekről.

Miért jó?

Mert gyors, mert nem törnek meg benne a salátalevelek, mert környezettudatos megoldás.

Néhány tipp a használatához

1. Célszerű a salátaleveleket a domború felükkel felfelé berakosgatni a szűrőbe, így nem ül meg a levél mélyedésében a lefelé folyó víz.

2. Rögtön használat után öblítsük el vagy rakjuk mosogatógépbe (amelyiket lehet), különben rászáradhatnak a kisebb levéldarabok a szűrő rácsaira, és azt nem egy álom utólag lekapargatni.

3. Nem ajánlatos túl mélyre süllyeszteni a szerkentyűt a konyhaszekrényben, jó, ha kéznél van, könnyen elérhető helyen, akkor biztosan sokat használjuk.

4. Természetesen nemcsak a klasszikus saláta szárítására alkalmas ez az ötletes szerkezet, bármilyen levélsaláta (pl. madársaláta, rukkola stb.), sóska-, spenótlevelek és zöld fűszerek leszárításához is kiváló.

Itt a salátaszezon, akinek még nincs salátacentrifugája, érdemes beszereznie egyet, ne sajnáljuk tőle a helyet a konyhaszekrényben!

Adatok
Cikkszám
tp2
Kiegészítő termékek