Tökéletes egészséges ételek készítéséhez, párolásához, főzéséhez és tálalásához, minimális erőfeszítéssel, szétfőzés nélkül.
HASZNÁLAT:
Zöldségköret - főtt zöld zöldségek tökéletesen tálalva - vedd le a tűzről, amíg még ropogósak, és szűrd le a szűrőbetéttel.
Rakj a Tálalómesterbe forró vizet, és takard le - nem fog túlfőni, miközben meleg marad.
Tökéletes tészta - főzd meg a tésztát forró vízben a Tálalómesterben, majd szűrd le, öntsd rá a szószt és tálalhatod is, mindezt egy edényben.
Szezonális gyümölcs - öblítsd le a gyümölcsöket a szűrőedényben. Rakd a jéggel megtöltött tálba, hogy hideg és ízletesmaradjon.
Olvadt vaj vagy csokoládé - tedd a csokoládét vagy a vajat egy csészében a forró vízzel megtöltött Tálalómester szűrőjébe, és takard le.
Folytasd az előkészületeket, amíg megolvad.
Joghurt - használd a Tálalómester meleg vízfürdőjét joghurt készítéséhez.
PANÍROZÁS A TÁLALÓMESTERBEN!
Ez a nagy öblös edény, ami sok oldalú, igazán jól kihasználható panírozásra is!
A panírozás hallatán minél előbb szeretnénk a végére érni!,
Neki fogunk, lisztesek, tojásosak vagyunk, és ezt szeretnénk kihagyni, bevállaljuk mert tudjuk a rántott karfiolnál, gombánál, cukkininál nincs finomabb, a maga kategóriájában! Amikor munka után haza érünk, és pillanatok alatt szeretnénk valamilyen rántott finomságot enni,
nem hiszem hogy a mértani pontosságú 100- 110 % -ban lefedett bevont, más fél órát szuszakoló panírozást akarjuk tökélyre vinni - mert nem! Inkább a praktikusság a célszerűség és a haladás melyek fontos szempontok! Tehát ha valaki neki buzdul a képek láttán ezt azért vegye számításba!
Ahányszor részese voltam ennek a gyors panírozási megoldásnak! A fogyasztásnál sose tapasztaltam hogy ez miatt némi zúgolódás volt, hogy mennyire volt 100 % -osan tökéletes a „ lefedettség”, kellően bevonta-e a paní! A fogyasztási mutatók meggyőztek a megoldás helyességéről!
A munkamenet általában:
Tálalómesterben megpároltuk a karfiolt sós vízben. Ez szintén ízlés kérdése, én nem párolom a karfiolt egy ideje, nyersen lisztezem, és a forró olajban, ha nem ökölnyi nagyságú rózsákat sütünk bőven meg tud puhulni! Ki hogy szereti! Lényeg az hogy ebben az edényben a tésztához hasonlóan a párolást is megoldhatjuk karfiol esetén!
Majd szárazra töröltük a az edényt és belekerült a karfiol, és a liszt,amit ha lisztszórónk van, még hatékonyabban tudunk vele dolgozni! Ilyenkor már nincs szükség a szűrő betétre!Tetőt rá óvatosan megfordítjuk fejjel lefelé majd vissza, hogy a liszt jól átjárja bevonja a zöldséget!
Összeforgatás után a tetejére 2 tojást, ezzel ugyan így járunk el!
Ajánlom a tojást tegyük MIX-FIX család bármelyikébe, mert a fehérje és a sárgája összerázva, együtt sokkal hígabb és egyenletesebben vonja be a karfiolt, gombát, amit épp panírozunk, és mivel a mix-fix edénycsaládba a tojás egyneművé válik a rázás során, nem húzgáljuk a fehérjét erre arra!!
Legvégül a zsemlemorzsát szórjuk rá; tetőt rá, és óvatosan forgassuk meg az edénybe!
Csuda gyorsan kész lesz, és tiszta marad a kéz!
Wokban is kisüthetjük! Abban kevesebb olajat használunk!
Még melegen tálaljuk, és hamarosan hűlt helyét találjuk! :)