Gyula, Békés, Békéscsaba és környékén a kiszállítás minden héten csütörtökön 16:30 után történik

Kérdése van? Hívjon minket! +36704244934, +36205949805

Xanthan Gum 100gr
Xanthan Gum 100gr
1 730 Ft

Xanthan Gum 100gr

Természetes növényi eredetű, vízben oldható, fehér színű, sűrítő, zselésítő, gélképző anyag. Xanthan Gum/xantán gumi - E415.

Hidegen és melegen is feldolgozható, utólag is belekeverhető a krémekbe.

Az ár 100 grammra vonatkozik.

1 730 Ft
Részletek

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A TERMÉKRŐL:

 AZONOSÍTÁS:

INCI: Xanthan Gum
CAS: 11138-66-2
EINECS: 234-394-2

 

 MEGJELENÉS:

Vízben nagyon jól oldódó, fehér színű por. Semleges illatú. Élelmiszerekben is gyakran alkalmazzák E415 néven. A hőmérsékletre és a pH-ra kevésbé érzékeny, ezért jól használható kozmetikumok sűrítéséhez.

 

 ELŐÁLLÍTÁS:

Vízben szénhidrátot oldanak fel, majd nitrogén tartalmú vegyületet adnak hozzá, valamint foszfor-forrást. Az ipari fermentációt kevert és levegőztetett bioreaktorban végzik, így a baktériumtenyészet xantángumit választ ki az extracelluláris térbe. Így 3-5 tömegszázalékos xantángumi-koncentráció érhető el.

A xantángumi egy természetes poliszacharid, amelyet kozmetikumokhoz és testápolási termékekhez használnak kötőanyagként, emulzió stabilizálóként, emulgeálószerként és viszkozitást növelő anyagként. Megakadályozza hogy a kozmetikai készítményekben használt egyéb összetevők szétessenek. Igen népszerű összetevője a természetes/bio/natúr/organikus bőrápolási készítményeknek.

 

 FELHASZNÁLÁS:

Kozmetikumok esetében használhatjuk emulziók sűrítéséhez, gélek készítéséhez. Az elkészített krémbe utólag is belekeverhető. Kb. 30 percre van szükség hogy az anyag a nedvességet felvegye és kialakuljon a gél állapot. Többszöri keverés szükséges mielőtt a készítményt a megfelelően előkészített és fertőtlenített flakonba töltjük. 

Az élelmiszeriparban sűrítőanyagként és stabilizálószerként alkalmazzák. Találkozhatunk vele többek között a ketchupban és sütőipari termékekben.

A xantangumot gyakran használják olyan készítményekben, amelyek víz- és olaj komponenseket egyaránt tartalmaznak. De miért van szükség a xantan gumra? Amikor a vizet és az olajat összekeverik/összerázzák, olajcseppek diszpergálják a vizet, és fordítva. Azonban ha a rázás/keverés leáll, a két fázis (víz és olaj) szépen lassan elkülönül egymástól. A probléma megoldására emulziós stabilizátort kell használni; pl.: a xantangumot. Felületaktív anyagok emulgeálószereként is használható, mivel csökkenti az emulgeálandó anyagok felületi feszültségét.

Másik gyakori és népszerű felhasználása viszkozitás növelő tulajdonságában rejlik. Mi az a viszkozitás? A folyadék folyással szembeni ellenállása. Ezzel még ugye nem mondtunk túl sokat. Pl.: a méz viszkozitása nagyobb, mint a vízé. Ha xantán gumit adunk a vízhez, akkor nagyobb lesz a viszkozitása, ami a készítményben/krémben azt eredményezi, hogy kevésbé lesz folyós a kész termék.

Használható:

- tisztítószerekben
- arcmaszkokban
- szérumokban
- peelingekben/hámlasztókban
- emulgeáló szerként
- emulzió stabilitásának növelésére
- gélképzésre
- felületaktív anyagokhoz
- viszkozitás növelésének érdekében

 

 TÁROLÁS:

Fénytől és melegtől védett, száraz helyen tárolandó.

Adatok
Cikkszám
hu102
Kiegészítő termékek