Gyula, Békés, Békéscsaba és környékén a kiszállítás minden héten csütörtökön 16:30 után történik

Kérdése van? Hívjon minket! +36704244934, +36205949805

Xilit nyírfacukor 1 kg

Xilit nyírfacukor - Természetes növényi édesítő, hasonló a kristálycukorhoz. Lassan dolgozza fel a szervezet, GMO-mentes.

Véd a fogszuvasodás ellen, lassítja a fogkő- és a lepedékképződést. Cukorbetegek is fogyaszthatják.

Minőségét megőrzi (nap/hónap/év): 19.05.2023.

Részletek

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A TERMÉKRŐL:

  MEGJELENÉS:

Ízében és állagában hasonlít a hagyományos kristálycukorhoz.

 

  ELŐÁLLÍTÁS:

Gyártása során hemicellulóztartalmú mezőgazdasági vagy erdészeti alapanyagokból indulnak ki (nyírfa, kukoricaszár). Aprítás után a nyersanyagot nagy nyomáson és magas hőmérsékleten sósavval hidrolizálják, az így keletkező monoszacharidokból elválasztják a xilózt. A xilózt ezután vagy vegyi úton redukálják, vagy fermentációval alakítják xilitollá. A vegyi redukció Raney-féle nikkelkatalizátoron, nagy nyomáson és magas hőmérsékleten történő hidrogénezéssel történik. Fermentációhoz különféle mikroorganizmusokat használnak, melyek a xilózt xilitollá alakítják.

 

  FELHASZNÁLÁS:

Ételeink elkészítésekor a hagyományos cukorral megegyező mennyiséget használhatunk. Kelt tésztás ételek készítésére nem alkalmas. Nyugodtan használhatják fogyókúrázók, cukorbetegek, az egészséges életmód hívei, paleózók, low carb diétázók. Új alternatíva lehet mindazok számára, akik életében fontos szerepet tölt be az egészséges életmód. GMO mentes termék. Energiatartalom 240 Kcal / 100 gramm.

 

  HATÁS:

Lepedékképződés-csökkentő, fogszuvasodás-mérséklő hatású, lassítja a fogkőképződést, visszafordítja a cukor negatív hatásait a szájban. Hozzájárul az ásványi anyagok fogzománcba történő beépüléséhez, mérsékli a szájszárazságot. Túlfogyasztás hasmenést okozhat. Kutyáknak ne adjunk xilitolt, mert életveszélyes is lehet számukra.

 

  TÁROLÁS:

Fénytől és melegtől védett, száraz helyen tárolandó.

Adatok
Cikkszám
hu101