ADATOK:
INCI: Cera Alba white
CAS: 8012-89-3
EINECS: 232-383-7
FELHASZNÁLÁS:
Ajánlott adagolás:
- Emulziókban általában 1-10%
- Ajakápolókban 25-35%
A méhviasz kiváló kozmetikai alapanyag. A természet egyik nagy csodája, mert bár sokrétűen felhasználható, a kozmetikumokhoz való felhasználásra éppoly alkalmas. Regeneráló, gyulladáscsökkentő, baktériumölő, bőrnyugtató, sebgyógyulást elősegítő, antiallergén, és ez még nem minden. Rendkívül magas az A-vitamin tartalma. Nem szívódik be a bőrbe, egy láthatatlan védőréteget képez, amely hagyja levegőzni bőrünket. Nagy segítségünkre lehet az időjárás okozta bőrproblémák elleni harcban, és remekül megvédi bőrünket a kiszáradástól. A fehér méhviasz pasztilla nem színezi el a készülő kozmetikumot.
Méhviaszos ajakápoló készítése, nem csak télre. Tudástárunkban megtalálhatsz remek recepteket, webáruházunkban pedig a hozzávalókat. Van egy nagyon egyszerű ajakápoló recept, amit bárki el tud készíteni magának, vagy akár ajándékba is. Szükséged lesz 2 rész zsiradékra és 1 rész méhviaszra. Magas olvadáspontjának köszönhetően az ajakápolónk nyáron se olvad szét.
Amikor megfázol, bármit megadnál azért, hogy újra az orrodon keresztül tudj levegőt venni. Ebben is segítségedre van a méhviasz. Készíts magadnak vagy szeretteidnek légzést könnyítő mellkas bedörzsölő balzsamot, vagy orrkenőcsöt.
Készíthetsz anti-aging krémet is, amit megelőzésképpen már a húszas évek közepétől bátran lehet használni. Főleg ha ilyen természetes alapanyagokból készül. Íme a mi receptünk méhviasz hozzáadásával
Nyáron is nagy hasznát tudod venni a méhviasznak magas olvadáspontja miatt. Ez a hasznos tulajdonsága kiegészül a néhány faktoros védelemmel is, amit nyújtani tud. Szuper alap összetevője minden napvédő krémnek.
Aki allergiás a virágporokra, az végezzen bőrtesztet használat előtt, és arcra ne használja a méhviaszos készítményeket.
Továbbá alkalmazhatjuk testre szánt készítményekbe, szappanokba, a ház körüli javításokra, gyertyaként, de készíthetünk méhviaszos frissen tartó csomagolót is, ami nem csak környezetbarát, de baktériumölő tulajdonságai miatt meghosszabíthatja ételeink eltarthatóságát is.
TÁROLÁS:
Fénytől, közvetlen napfénytől védett helyen.