INCI: Aqua, Propylene Glikol, Sodium Stearate, Glycerin, Sucrose, Sodium Laureth Sulfate, Sorbitol, Sodium Myristate, Sodium Laurate, Sodium Lauryl Sulfate, Silica, Sodium Chloride, Stearic Acid, Lauric Acid, Pentasodium Pentetate, Tetrasodium Etidronate
TERMÉKJELLEMZŐK:
- Növényi alapú.
- Áttetsző szappanalap.
- Kiváló habzás jellemzi.
- Képes a részecskék szuszpendálására, azaz a szilárd szemcsék lebegnek a folyadékban, majd a kész szappanban sem süllyednek le.
- Glicerin tartalmának köszönhetően hidratál, illetve kellemes bőrérzetet biztosít.
- Formába önthető, vagy szilárdulás után szeletelésre alkalmas.
- Semleges illat jellemzi, így különböző illat- és illóolajok hozzáadásához kifejezetten alkalmas.
- Vegán, gluténmentes, állatkísérlet-mentes!
MELT & POUR SZAPPAN KÉSZÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGED LESZ:
- Melt & pour szappanalapra
- Egy edényre, vagy keverőtálra
- Keverőkanálra vagy szilikon spatulára
- Színezékre
- Illatosítóra (illó- vagy illatolajak)
TIPP: Készíts csillámos szappant, melyben nem süllyednek le a nagyobb csillámszemcsék sem. Bőrradírozó szappant, amelyben a cukor- vagy kávészemcsék is végig az egész szappanban érezhetőek, nem süllyednek le az aljára. Tehetsz bele zabpelyhet, különböző őrleményeket (olívamag őrlemény, finom- vagy durvaszemcsés), szárított virágokat, felhasználásának csak a képzelet szab határt.
ELKÉSZÍTÉSE:
1. Lépés: Minden művelet első szakasza a megfelelő fertőtlenítés és a munkaeszközök előkészítése. A konyhapultot, vagy asztalt tegyük szabaddá és vegyünk elő egy lábast vagy edényt, egy keverőkanalat, egy vágódeszkát, egy kést, valamint készítsük elő a szappanszínezéke(ke)t és az illatosító(ka)t.
2. Lépés: A szappanalapot vegyük ki a dobozából és vágjuk fel kis kockákra. Tegyük a lábasba és kezdjük el lassú tűzön melegíteni 45-50 C°-ra (akár mikrohullámú sütőbe is tehető). Kerüljük el, hogy felforrjon.
3. Lépés: Mikor teljesen felolvadt, vegyük le a tűzről és tetszés szerint illatosítsuk valamint színezzük, majd jól keverjük el. Bánjunk csínján az adalékanyagokkal, ugyanis egyes színezékek erősen pigmentáltak, ezért nem kell sok belőlük.
4. Lépés: Öntsük bele egy formába és permetezzük le alkohollal, hogy a tetején megjelenő buborékok eltűnjenek, majd hagyjuk hűlni pár órát (2-3 óra).
5. Lépés: Vegyük ki a formából.
6. Lépés: 24 óra múlva használatra kész!