Békéscsaba területén a kiszállítás minden héten szerdán 17 óra után történik

Kérdése van? Hívjon minket! +36205949805

Argán olaj hidegensajtolt 100 ml
Argán olaj hidegensajtolt 100 ml
2 820 Ft

Argán olaj hidegensajtolt 100 ml

Argán olaj - Hidegen sajtolt, adalékmentes argán olaj. Regeneráló, sejtmegújító, natúrkozmetikum kiváló alapját képezi. Száraz vagy pattanásos bőrre, sérült hajra, körömápolásra egyaránt alkalmazható.

2 820 Ft
Részletek

AZONOSÍTÁS:

INCI: Argania spinosa kernel oil
CAS: 223747-87-3
EINECS: 273-313-5

 

 ELŐÁLLÍTÁSA:

NATÚR ARGÁN OLAJ

Az argán olajból két fajtát találhatsz nálunk. Az egyik a finomított, amit úgy készítenek hogy a marokkói argánfa diójából sajtolással előállítják elő, majd ezt mechanikusan szűrik, tisztítják és dezodorálják. A finomítással az olaj nem változik meg, csak az illat- és színanyagokat távolítják el belőle, hogy a kozmetikai termék előállításánál ne színezze el, illetve az illatával ne változtassa meg a készülő termék végső, tervezett illatát vagy illatmentességét. A másik pedig - amit éppen olvasol - a hidegen sajtolt argán olaj, amelyet nem dezodorálnak, így megtartja eredeti sárgás színét és jellegzetes illatát. 

Melyiket válaszd?

Önmagában alkalmazva a natúr, finomítatlan argán olajat ajánljuk kellemes illatával és sárgás színével. A kozmetikai termék előállításához előnyösebb a dezodorált, finomított változat. Természetesen mindkettő igénybe vehető bármely célra, a minősége és tisztasága kozmetikai alapanyagnak megfelelő.

 

  ÖSSZETÉTELE:

Nagy mennyiségben olajsavat, linolsavat, ezenkívül rengeteg E vitamint, karotinoidokat, polifenolt tartalmaz, melyek erős antioxidánsok.

 

 

 HATÁSA:

Az argán olaj kiváló alapanyag hajra, bőrre, körömre. Magas olajsav és linolsav tartalmú, amik a gyulladáscsökkentésért, valamint a bőr nedvességtartalmának megőrzéséért felelősek (felületi- és mélyhidratáló). A viszketéses tünetekkel járó bőrbetegségek esetében segíthet a bőrirritáció csökkentésében. Véd a káros UV sugaraktól, szabadgyököktől (de nem helyettesíti a fényvédő készítményeket!). A bőr rugalmasságát fokozza, anti-aging, regeneráló, sejtmegújító hatású. 

 

  FELHASZNÁLÁSA:

 

  • Napégés esetén az enyhén nedves bőrre önmagában is felvihető.
  • Hajra pakolásként alkalmazható. Más olajokkal is keverhető, de önmagában is felvihető.
  • Szempillák esetében ricinusolajjal keverve kiváló ápolószert készíthetünk. A ricinusolaj segít a növekedésben, az argán olaj pedig hidratáló hatású.
  • Kedvező hatása kozmetikai készítményekben is alkalmazható. Ideális összetevője samponoknak, testápolóknak, anti-aging- valamint arckrémeknek, kézkrémeknek, szilárd samponoknak, hajbalzsamoknak is. Különböző emulziók összetevőjeként is alkalmazzák.
  • Masszázsolaj összetevőjeként is megállja a helyét.
  • Száraz, vízhiányos bőr esetén ápolószerként alkalmazható. Könnyen felszívódó, tápláló, hidratáló olaj.
  • Pattanásos, gyulladt bőrre készült készítményekbe is tehető.
  • Keverhető különböző illóolajokkal az igényeknek megfelelően (pl. levendula - bőrnyugtató, ánizs - menstruációs fájdalmak, izomfájdalom, szegfűszeg - irritált, viszkető bőrre)

Próbáld ki arcápoló olaj receptünket, amelyet Acmella kivonattal gazdagíthatsz.

  Adagolás: 0,5-100%

  • Folyékony szappanalapba: 0,5%
  • Krémekben: kb. 20%-ig
  • Arctisztító olajként: 100%

 

  TÁROLÁSA:

Az argán olajat tárolhatjuk szobahőmérsékleten, lehetőleg 25°C alatt, nedvességtől és közvetlen napfénytől védve.

 

Adatok
Cikkszám
hu33
Kiegészítő termékek