Békéscsaba területén a kiszállítás minden héten szerdán 17 óra után történik

Kérdése van? Hívjon minket! +36205949805

Frakcionált kókuszolaj 100 ml
Frakcionált kókuszolaj 100 ml
1 710 Ft

Frakcionált kókuszolaj 100 ml

Gyógyszerkönyvi tisztaságú, adalékoktól mentes, kókuszolajból készült. Kiváló alapot képez masszázsolajoknak, krémeknek, natúr parfümöknek- és kozmetikumoknak, de önmagában is alkalmazható testápolásra. Doterra hordozóolajként is használatos, olajban oldódó vitaminokhoz és hatóanyagokhoz.rakcionált kókuszolajat a normál kókuszzsírból/kókuszolajból állítják elő. Az egyik legkedveltebb bázisolaj 

Mind a normál, mind a frakcionált kókuszolaj nagy részben tartalmaznak közepes láncú triglicerideket (MCT-k), olyan zsírsavakat biztosítva, amelyek 6-12 szénatomot tartalmaznak. A zsírsav-összetételük azonban nagyon különböző.

Míg a sima kókuszolajban a fő zsírsav a 12 szénatomszámú laurinsav (C12), ennek a zsírsavnak a legnagyobb részét vagy az egészét eltávolították a frakcionált kókuszolajból. A kókuszolajban található hosszú láncú zsírsavakat szintén kivonják. Így a frakcionált kókuszolajban maradt közepes láncú zsírsavak (MCFA-k) a következők:
C8: kaprilsav vagy oktánsav
C10: kaprinsav vagy dekánsav
Ezek a közepes láncú zsírsavak máshogy dolgozódnak fel a szervezetünkben. Az emésztőrendszerből közvetlenül a májba kerülnek, ahol gyors energiaforrásként felhasználhatók. Ketontestekké is alakulhatnak. A frakcionált kókuszolaj tehát egy feldolgozott olaj, ami íztelen, szagtalan.

1 710 Ft
Részletek

 ADATOK:

INCI név: Capric/Caprylic Triglyceride

A frakcionált kókuszolajat a normál kókuszzsírból / kókuszolajból állítják elő. Az egyik legkedveltebbA normál és a frakcionált kókuszolaj nagy részben közepes láncú triglicerideket (MCT-k) tartalmaznak. Olyan zsírsavakat, amelyek 6-12 szénatomot tartalmaznak. A zsírsav-összetételük jelentősen eltér.A hétköznapi kókuszolajban a "fő zsírsav" 12 szénatomszámú laurinsav (C12), melynek a jelentős részét vagy akár az egészet eltávolították a frakcionált kókuszolajból. Így a frakcionált kókuszolajban maradt közepes láncú zsírsavak (MCFA-k) a következők:
C8: kaprilsav vagy oktánsav
C10: kaprinsav vagy dekánsav
A frakcionált kókuszolaj tehát egy feldolgozott olaj, ami íztelen, szagtalan.

 TERMÉKJELLEMZŐK:

100% tisztaságú, adalékmentes természetes olaj. Könnyű felhasználhatóság jellemzi, számos kozmetikum alapanyaga lehet. Önmagában testápoló olajként is alkalmazható, gyorsan beszívódik, nem hagy zsíros utóérzetet a bőrön. Színtelen, illatmentes olaj, nem okoz irritációt. A frakcionált kifejezés azt jelenti, hogy csak egy része az egész olajnak, vagyis a hosszú szénláncú triglicerideket eltávolították, és csak a közepes láncú trigliceridek alkotják. 

 Ajánlott adagolás:

  • Folyékony szappanalapban: 0,5%
  • Krémekben: kb.20%-ig
  • Arc- és testápoló olajként 100%

 

 HATÁS:

 

  • Bőrlágyító (védőréteget képez a bőr felületén, ezzel csökkentve a vízveszteséget).
  • Segíti a különböző hatóanyagok és vitaminok bőrbe történő beszívódását.
  • Segít a különböző összetevők stabilizálásában.
  • Antioxidáns
  • Nehezen avasodik.
  • Nagyon hosszú ideig eltartható.
  • Nem igényel hűtést.
  • Tökéletesen oldódik benne minden esszenciális olaj.
  • Szobahőmérsékleten, illetve még télen sem szilárdul meg (mint a kókuszzsír).

 

 FELHASZNÁLÁS:

Sokrétűen felhasználható, önmagában vagy alapanyagként is. Bőrtápláló, bőrpuhító tulajdonságai révén alkalmas mindenféle testápolóba, krémbe, olajkeverékbe, samponokba, tisztálkodó készítményekbe, nem változtatja meg a készülő kozmetikum illatát, színét. Sminkekhez, natúrkozmetikumokhoz is ajánlott.

Nem tömíti el a pórusokat, így bármilyen bőrtípus esetén használható. Könnyű, selymes érzetet hagy a bőrön, melynek hasznát veheted tetőtől-talpig. Például egy hajerősítő hajpakolásban vagy más olajjal kombinálva, egy borotvaszappanban, vagy akár egy anti-aging arckrémben.  

Adatok
Cikkszám
hu36
Kiegészítő termékek