Gyula, Békés, Békéscsaba és környékén a kiszállítás minden héten csütörtökön 16:30 után történik

Kérdése van? Hívjon minket! +36205949805, +36704244934

Mosódióhéj 500 gramm

Mosódió, másnéven „Sapindus mucorossi". 100% környezetbarát, bőrbarát. Vászonzacskóba kell tenni 3-4 diót, majd a mosógépbe a ruhák közé rakni. Olcsó mosószer, mosópor nem szükséges.

Megbízható, kedvező árú öko mosás, tisztítás. Egyszerűen használhatjuk gépi és kézi mosáshoz. Főzetével tisztíthatjuk kedvencünk bundáját is.
Részletek
Kemény, kerek és sárgás-világosbarna színű dió.humanityELŐÁLLÍTÁS:
A mosódiófa termését összegyűjtik, kiszárítják és egyesével kimagozzák. A száraz mosódióhéj súlya csak 16%-a az összegyűjtött diótermésnek.ÖSSZETÉTEL:
Hatóanyaga a saponin, mely átlagosan 13-14%-os koncentrációban található meg a dió héjában. Nem tartalmaz foszfátokat, allergéneket, színezékeket és illatanyagokat. 100%-ban allergénmentes, és felhasználás után mikor már mosásra nem használható, komposztálva visszakerül a természet örök körforgásába.MosódióFELHASZNÁLÁS:
A mosódióhéjat vászonzacskóban jól bekötözve a mosandó ruhák közé kell helyezni. Normál mosás esetén az öblítőprogram elhagyható, mivel a mosógép dobjában levő mosódióból az öblítőprogram alatt ismét saponin oldódik ki, így az öblítésből egy újabb mosás lenne :)

Jól mosható vele selyem, gyapjú is. Kézi mosáshoz is használhatjuk.

Használhatunk mosószódát és folttisztító-fehérítő sót. Öblítéshez ecetet és illóolajat használjunk. A szaponin vízzel érintkezve kioldódik a mosódióból, ezért a víz mérsékelten habzani kezd. Használat után a mosódiókat vegyük ki a zacskóból és szárítsuk meg. Addig használható amíg nedvesen ragacsosak. A mosódióból készülhet főzet, koncentrátum, vagy őrlemény is. Ezeket felmosószer, mosogatószer, WC tisztító, sampon, tusfürdő alapanyagaként használhatjuk.

A mosódióból készített főzet használható háziállat bundájának mosására, vagy szobanövények levéltetveinek eltávolítására.

Lágy víz esetén: 40 fokon kb. 6-8 fél dióhéj (2-3-szor használható)
Lágy víz esetén: 60-90 fokon kb. 4 fél dióhéj (1-2-szer használható)
Kemény víz esetén: 40 fokon kb. 8-10 fél dióhéj (2-3-szor használható)
Kemény víz esetén: 60-90 fokon kb. 5-6 fél dióhéj (1-2-szer használható)

Allergiások és a különféle bőrbetegségekben szenvedők is használhatják, mert nem okoz bőrirritációt.HATÁS:
Jó zsíroldó hatásfokkal rendelkezik, eltávolítja a hétköznapi szennyeződéseket. Nem roncsolja a textíliákat és kiveszi a kellemetlen szagokat is. Lúgossá teszi, tehát lágyítja a vizet, így a ruhák puhábbak lesznek.
Adatok
Cikkszám
hu4