Gyula, Békés, Békéscsaba és környékén a kiszállítás minden héten csütörtökön 16:30 után történik

Kérdése van? Hívjon minket! +36205949805, +36704244934

Mosódióhéj 1 kg

Indiai mosódió, másnéven „Sapindus mucorossi". 100% környezetbarát, bőrbarát. Vászonzacskóba kell tenni 3-4 diót, majd a mosógépben a ruhák közé rakni.

Gazdaságos öko mosás, tisztítás. Egyszerűen használhatjuk gépi és kézi mosáshoz. Főzetével tisztíthatjuk házikedvencünk bundáját is.
Részletek
Kemény, kerek és sárgás-világosbarna színű dió.

Ajándék 1 db mosódiózacskó
A mosódió zacskó, erős természetes vászonszövetből készül, amit varrás előtt hengerezéssel tesznek alkalmassá arra, hogy nagyszámú mosás során se szakadjon ki. Az egyenletes szövetnek köszönhetően biztosított a mosás során a mosódió hatóanyagainak egyenletes oldódása. Többször használható, kiváló minőségű, magyar termék.ELŐÁLLÍTÁS:
A mosódiófa termését összegyűjtik, kiszárítják és egyesével kimagvalják. A száraz mosódióhéj súlya csak 16%-a az összegyűjtött diótermésnek.ÖSSZETÉTEL:
Hatóanyaga a saponin, mely átlagosan 13-14%-os koncentrációban található meg a dió héjában. Nem tartalmaz foszfátokat, allergéneket, színezékeket és illatanyagokat. 100%-ban allergénmentes és felhasználás után mikor már mosásra nem használható, komposztálva visszakerül a természet örök körforgásába.FELHASZNÁLÁS:
A mosódióhéjat vászonzacskóban jól bekötözve a mosandó ruhák közé kell helyezni. Normál mosás esetén az öblítőprogram elhagyható, mivel a mosógép dobjában levő mosódióból az öblítőprogram alatt ismét saponin oldódik ki, így az öblítésből egy újabb mosás lenne :)

Jól mosható vele selyem, gyapjú is. Kézi mosáshoz is használhatjuk.

Használhatunk hozzá mosószódát és folttisztító-fehérítő sót. Öblítéshez ecetet és illóolajat használjunk. A szaponin vízzel érintkezve kioldódik a mosódióból, ezért a víz mérsékelten habzani kezd. Használat után a mosódiókat vegyük ki a zacskóból és szárítsuk meg. Addig használható amíg nedvesen ragacsosak. A mosódióból készülhet főzet, koncentrátum, vagy őrlemény is. Ezeket felmosószer, mosogatószer, WC tisztító, sampon, tusfürdő alapanyagaként használhatjuk.

A mosódióból készített főzet használható háziállat bundájának mosására, vagy szobanövények levéltetveinek eltávolítására.

Használat után komposztálható, szárazon gyújtósnak is jó. Az itt található tanácsok, ajánlások személyenként eltérő hatásúak lehetnek, ezért mindenképp tanácsos előtte próbát végezni.

Lágy víz esetén: 40 fokon kb. 6-8 fél dióhéj (2-3-szor használható)
Lágy víz esetén: 60-90 fokon kb. 4 fél dióhéj (1-2-szer használható)
Kemény víz esetén: 40 fokon kb. 8-10 fél dióhéj (2-3-szor használható)
Kemény víz esetén: 60-90 fokon kb. 5-6 fél dióhéj (1-2-szer használható)

Allergiások és a különféle bőrbetegségekben szenvedők is használhatják, mert nem okoz bőrirritációt.HATÁS:
Jó zsíroldó hatásfokkal rendelkezik, eltávolítja a hétköznapi szennyeződéseket. Nem roncsolja a textíliákat és kiveszi a kellemetlen szagokat is. Lúgossá teszi, tehát lágyítja a vizet, így a ruhák puhábbak lesznek.

Adatok
Cikkszám
hu5