Gyula, Békés, Békéscsaba és környékén a kiszállítás minden héten csütörtökön 16:30 után történik

Kérdése van? Hívjon minket! +36704244934, +36205949805

Blog

Kíméld meg a bőröd a napégéstől ezekkel a természetes fényvédőkkel!

2022.07.20 12:16
Kíméld meg a bőröd a napégéstől ezekkel a természetes fényvédőkkel!
A természetes fényvédő hatással rendelkező összetevők nem hatolnak be a bőrödbe, hanem csupán egy tápláló védő réteget képeznek a felszínen, és a D-vitamin felszívódását sem akadályozzák meg.
Most bemutatjuk, hogy milyen csodálatos növényi olajokat és vajakat használj a jól megszokott naptejek helyett nyáron!
A mértékletesség és elővigyázatosság legyen az első!

Még a leghatékonyabb fényvédő sem képes teljes védelmet nyújtani a bőrödnek az erős napsugárzás ellen, ha bizonyos íratlan szabályokat nem tartasz be.
A biztonság érdekében kerüld a 11:00 és 15:00 óra közötti napozást, az UV sugárzás ugyanis ebben az időszakban a legerősebb. Bár nagyon jól tud esni egy meleg nyári napon a munkahelyünkről kiszabadulva a vízpart mellett lehunyni egy kis időre a szemünket és süttetni magunkat, nagyon fontos, hogy ne aludjunk el a tűző napon!
Az sem mindegy, hogy mennyi ideig van kitéve erőteljes sugárzásnak a bőrünk, ha tehát hosszabb időt töltesz kint a napon, az annak megfelelő faktorszámú fényvédő krémet használd.
Vedd figyelembe a bőröd jelzéseit: a bőrünk rendelkezik egyfajta önvédelemmel a melanin termelés által (ez vezet a lebarnuláshoz), de ennek a természetes önvédelemnek az intenzitása bőrtípustól függően más és más.
Ha tudod, hogy hajlamos vagy a leégésre, és barnulás helyett a bőröd inkább csak kipirosodik vagy szeplősödik, semmiképpen se töltsd huzamosabb időt a napon!
Fizikai vs. kémiai fényvédő krémek

A két fényvédő típus között a működési elvük a különbség: míg a kémiai fényvédők elnyelik a káros UV sugarakat, addig a fizikai fényvédők a bőr felszínén pajzsot képezve visszaverik azokat. A kémiai fényvédő krémek nanorészecskéi a bőr mélyebb rétegeibe beszívódva fejtik ki hatásukat.
Az ilyen vegyületeket tartalmazó fényvédők az érzékenyebb bőrön akár bőrirritációt okozhatnak és gyorsíthatják a bőr öregedését, ezért ajánljuk inkább a fizikai fényvédők használatát.
Mivel a kémiai fényvédő krémek előállítása kevésbé költséges, általában az áruk is alacsonyabb a fizikai fényvédőknél, de hidd el nekünk, a bőröd meg fogja hálálni azt a néhány plusz forintot, amit egy minőségi fényvédőre költesz.
Ha viszont nem szeretnél több ezer forintot kiadni naptejre, akkor van egy jó hírünk, ugyanis fantasztikus fizikai fényvédőt készíthetsz magadnak otthon is, ezeknek a csodás összetevőknek a segítségével.
Enhance UT és Enhance US fizikai UV szűrők
Ezek a vegyszer és alúmínium mentes fizikai UV szűrők nem szivárognak be a bőrön keresztül a szervezetedbe, hiszen nem tartalmaznak nanorészecskéket.
Mivel hipoallergén termékről van szó, nem okoznak bőrirritációt, így még érzékeny bőrű vásárlóink is bátran használhatják.
Az Enhance UT színezett UV szűrő ráadásul még fehér foltot sem hagy maga után.
Adagolása is egyszerű: 0,5% dózissal 1 faktort érhetünk el, tehát ha 20-as faktorszámot szeretnénk elérni, akkor 100 gr kiszerelésű krémünkhöz 10%, azaz 10 gr Enhance US vagy Enhance UT adagolandó.
Fényvédő hatású növényi vajak és olajak

  • A kakaóvaj bizony nem csak a csokoládé alapanyaga, hanem fényvédő és bőrápoló kozmetikumaidban is remekül megállja a helyét. Öregedésgátló, hidratáló és bőrfeszesítő hatása miatt kiváló fényvédő krém alapként szolgál.
  • A shea vaj a kakaóvajhoz hasonlóan hidratálja a kiszáradt bőrt és segíti a ráncok megelőzését. Ezek mellett pedig csökkenti a bőr pirosságát, a bőrirritációt, nyugtatja a napon leégett bőrt és segíti a gyors regenerálódását.
  • A kókuszolaj népszerű összetevője különböző bőrápoló krémeknek, hiszen nagyon gyorsan felszívódik és nem hagy zsíros érzetet maga után. Segíti a tápanyagok, hatóanyagok felszívódását a bőrbe, megelőzi a bőr öregedését és védőréteget képezve a bőrön fokozza annak vízmegtartó képességét. Napozó és napozás utáni krémekhez egyaránt ajánljuk.
  • A kendermag olaj segít fiatalon tartani a bőrödet, valamint feszessé, rugalmassá és hidratálttá tenni. Gyorsan beszívódik a bőrbe, ezért nem fogja elzsírosítani. E- és B6- vitaminban, valamint esszenciális zsírsavakban gazdag, így imádni fogja a bőröd. 6-os fényvédő faktorának köszönhetően kevésbé erős napsütésben tökéletesen alkalmazható, ráadásul anélkül, hogy meggátolná a D-vitamin felszívódását.
Mit használhatsz, ha már megtörtént a baj?

Sajnos még a legnagyobb körültekintés mellett is előfordulhat, hogy megkap a nap, és fájdalmas órákat okoz a leégett, feszülő bőr.
A jó hír viszont az, hogy a leégés okozta tünetek enyhítésére is léteznek fantasztikus vegyszermentes bőrápolók.
Az aloe vera olaj, gél és vaj formájában is nagyszerűen alkalmazható a leégett bőr kezelésére, hiszen segítségével egyszerre hidratálhatod és nyugtathatod megviselt bőrödet.
Nedvességmegkötő és gyengéd, hűsítő hatásának köszönhetően akár önmagában, vagy bőrápoló krémekben is kiválóan hasznosítható, bármilyen bőrtípushoz.
A levendula nyugtató hatását valószínűleg már nem kell bemutatnunk. A levendula virágvíz hűsíti, regenerálja és nyugtatja a sérült, irritált bőrfelületet, akár magában, akár bőrápoló kozmetikum részeként alkalmazod.
Készítsd el velünk a saját fényvédődet, és napozz okosan!